onsdag 2 januari 2013

Nytt år

Då har det blivit nytt år igen och jag brukar ju försöka hålla mig ifrån det där med listor för att summera årets som har varit. Några listor blir det inte i år heller, det gör andra så bra till exempel en musiklista som finns här, men jag gick tillbaka lite i mina egna blogginlägg från 2012 och hittade följande:
 • massor med foton (det är så kul att ha kommit igång med det igen),
 • en hel del olika recept (kul att testa nytt),
 • allt strul som jag har haft med SJ (det har gått så långt att numera blir folk förvånade om jag kommer i tid istället för att om jag är försenad),
 • att jag hoppade på kryckor nästan hela våren (nåt jag i det närmaste faktiskt hade glömt bort),
 • mycket Röda Korset och
 • ett av mitt livs största upplevelser när jag fick chansen att följa med till Palestina för att besöka ett projekt som Svenska och Norska Röda Korset driver ihop med Palestinska halvmånen.

Jag har även börjar plugga igen och det är roligt, men ibland undrar jag om det är någon som försöker säga mig något. Det där med att läsa statsvetenskap på distans via Karlstad var och är visst inte det lättaste. För det första är det långt ifrån lätt att få ihop biljetterna till tågresan. När jag har lyckats med det visade det sig att det inte var helt lätt att hitta boende i Karlstad till nästa träff i februari. Varför måste det alltid strula? Får ha lite is i magen och hoppas att jag kan få hjälp från kursadministrationen som jag bad om tips på boende. Visst, det finns hotellrum, men 1750:- / natt är lite väl blodigt.

Sedan var det ju den där lilla detaljen med nyårslöften. Jag brukar inte lova så mycket, eftersom det bara blir jobbigt när man inte orkar hålla dem, men i år har jag faktiskt gjort ett undantag. Jag har lovat mig själv att boka in max 3 Röda Korsaktiviteter per månad. I höstas blev det helt enkelt för mycket med något varje helg i 3 månaders tid. Jag har insett att det inte håller. I övrigt kan jag bara hoppas att 2013 blir ett bra och lungt år. Skulle behöva lite lugn och att saker och ting faller på plats.

2 kommentarer:

 1. Gott Nytt År Åsa!

  Låter bra att sätta ett mål för hur mycket ideellt arbete som är rimligt - gick själv igenom min planering för 2013 och har redan över 20 dagar inbokade med Röda Kors aktiviteter... då endast själva mötesdagarna inbokade så det tillkommer nog nästa lika många till plus det dagliga jobbet med mail, telefon och inläsning av material. Du gör därför helt rätt som sätter en gräns för hur mycket tid SRK-arbetet får ta i anspråk. Det är viktigt att hitta en nivå som fungerar i längden så att vi får behålla dig även framöver :-)

  SvaraRadera
 2. Tack Oscar :-)

  Fast det där med max 3 aktiviteter / månad gäller ju för aktiviteter när jag behöver åka utanför kommunen. Annars kan jag aldrig få ihop schemat...

  SvaraRadera