tisdag 2 januari 2018

Nytt år



Så var årets första arbetsdag avklarad. Det är något speciellt med att öppna en helt oskriven kalender och liksom börja om. Dessutom är just 2018 års början lite speciell då 2 januari bjuder på årets första supermåne. Denna gång handlar det om intuitionen och vårt inre och att lyssna på det. Stå upp för dig själv och låt ingen annan diktera dina villkor. 




.Det handlar om intuition, healing, andlighet, visioner och humanitära ämnen. 2018 kommer att ha starka feminina influenser överlag. Vi kommer att samarbeta mer, vara närmare familjen och använda oss mer av intuitionen. Moderliga egenskaper kommer att styra året överlag. Jupiter sänder en mild aspekt tillsamman med Mars från Skorpionens håll stöd till Månen som gör våra känslor överlag är optimistiska och aktiva. 



Även on det kändes lite kämpigt att komna upp när klockan ringde i morse och det var dags att lämna ledigheten och ledighetens lite lyxigare mat och göra vad man vill när man vill bakom sig är det skönt att få lite rutiner igen.



Jag måste bara nämna nyårsaftonens firande lite grann. Det var mysigt att göra plankstekeb tillsammans - även om det är himla trångt i köket när vi är tre son trängs där - var det kul att se far och son förbereda och spritsa mos som de aldrig hade gjort annat.



Till förrätt hade jag gjort snördegsrullar fyllda med ost, tunt skivad kassler och dijonsenap. De gick snabbt åt och även planksteken blev väldigt lyckad.



Vi firade ned champagne vid 12-slaget, men vi  fick snabbt ändra fokus och lugna Sudden. Det var lite för mycket raketer i byn för att han skulle må bra - stackaren är ju så skotträdd så Johnnys armar blev alldeles perforerade. Tack och lov kunde vi lugna honom snabbt efter att det var färdigskjutet.



Igor blev det inte så många knop och jag var glad att det blev fläskfilé över från planksteken så jag inte behövde fundera på mat, utan kunde röra ihop en pastasås av filébitar - Sudden passade på att tigga till sig några också - krossade tomater, en stor gul lök, några soltorkade tomater och en liten burk créme fraishe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar