onsdag 23 augusti 2017

Lite sommar till slut



När vi vaknade i söndags lyste äntligen solen från en i stort sett klarblå himmel. Vi har pratat nästan hela sommaren om att det vore mysigt att åka till Hölick, eftersom varken jag eller Johnny har varit där sen vi var barn, men vädret har ju inte direkt inbjudit till utflykter.



Så när vädret var fint passade vi på att packa in oss i bilen och åka. Många ställen har man ett barndomsintryck av som sedan inte stämmer när man åker tillbaka som vuxen, men så var det inte den här gången. Fortfarande lika mysigt och den där härliga lukten och känslan av hav.



Vacker natur fick vi gott av också, men lite besvikna blev vi allt över att det trots fin restaurang och stor campingreception inte fanns annat än en slät kopp kaffe att fika på. 



Förutom det var vi väldigt nöjda med besöket och glada över att det hade blivit av till slut.



För mig är ett besök vid kusten också förknippat med rökt sik, så när vi åkte tillbaka in mot Hudik så svängde vi av vid en skylt där det stod fiskbutik.



Där hittade vi en liten pärla. Självbetjäningsbutiken med det härliga namnet sjögodis hade den efterlängtade rökta siken och en hel del annat smått och gott. 



Vi åkte vidare in mot stan och hittade ytterligare en pärla på vägen. Jag har länge följt designboden påvij änglagård på Facebook, men varit lite osäker på var det låg. Nu vet vi och vi lät komma tillbaka.



Här fick vi oss det efterlängtade fikat ned tillhörande godsaker och botaniserade i en läcker butik.



Det första som mötte oss när vi klev ur bilen var dock några alpackor. Likheten med Suddens sätt att ligga när han är uttråkad var slående. 



Vi fick tillslut en härlig dag vid havet och det var riktigt skönt med en hel dag med värme och sol, även om det blev efter semestern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar