måndag 20 maj 2013

Speciell helg

Varje år tycks det komma en helg när det går från vår till sommar så snabbt att man nästan kan se det. I år var det nu i helgen som träden blev gröna och det kändes som om allt slog ut samtidigt. Det började egentligen i fredags och lagom till lunch var jag så tät och allergisvullen att det kändes outhärdligt. Men jag lyckades jobba fram tills att det var dags att åka hem. Det kändes aningen hårt att vara tvungen att låsa in sig hemma för att kunna göra något annat än och bara sova.


Även om allergin har blommat ut för fullt hade jag ju saker som måste göras. Därför insåg jag att jag behövde komma bort från den varma lägenheten (som ju av naturliga skäl inte kunde vädras) för att kunna fokusera på slutspurten på uppsatsen. Åkte därför till Järvsö, men det var väl inte världens bästa val då jag bara ville vara ute i det härliga vädret, men hur det nu var lyckades jag ändå få till analysen och slutsatsen som ju var det som återstod. Inte alla som har lyxen att skriva uppsats till följande utsikt:På köpet - efter klart uppsatsarbete - lyckades ju Sverige vinna över Finland och gå till VM-final. Den sena hockeymatchen mellan Schweiz och USA var en betydligt segare historia, men tillslut vann Schweiz och dessutom blev det ju en historisk VM-final. Kvällen bjöd på en annan favorit i och med Eurovisionsschalgerfestivalen. Tyvärr har det blivit en rejält långdragen affär i och med alla länder och alla röster som ska redovisas, men det är ändå fest...och inte en sämre sådan för att Sverige arrangerar - även om jag nog tyckte att vissa av mellanakterna hade lite mer kvar att önska.

Även igår var en sån där dag när det var riktigt jobbigt att sitta på insidan fönstret och titta ut, men det blev ju lite lättare av två bra hockeymatcher. Först en match om bronspengen där USA tillslut drog det längsta strået mot Finland och sedan Sveriges härliga vinst mot Schweiz. Och när man såg dagens VM-guldhyllningar i Kungsträdgården, ja - då saknar till och med jag Stockholm.

Nattens regn sedan gjorde det helt klart lite lättare för mig att åka till jobbet och faktiskt ta en liten promenad - även om det bara var till och från bilen - på lunchen. När jag skulle ta bilen och åka så var det koll av parkeringsskivor för fullt. Det känns ju lite komiskt med tre parkeringsvaket på samma lilla parkeringsplats i Ljusdal. Men det ska väl vara en första gång för allt antar jag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar