söndag 15 april 2018

Men nu är det väl ändå vår och pärgröt


Vilken helg det har varit! Strålande sol som tar en hel del på den myckna snö som fortfarande ligger kvar, men också kreativa möten med många röda korsare.


Jag ska dock börja med det jag hade för mig i slutet av förra veckan. Länge har jag funderat på om jag skulle våga mig på att testa pärgröt. Uppvuxen i Järvsö som jag är har jag ju en tydlig bild av hur jag vill att den ska smaka och vissa saker tar det lång tid att realisera. Men när det var extrapris på mandelpotatis fanns det  liksom inga ursäkter kvar.


Johnny skötte fläsket som fick steka på grillen medan jag började med att koka 1,5 kg mandelpotatis. Den skalade jag sedan medan den fortfarande var varm. Sen mosade jag den i en stor kastrull och tillsatte 7,5 dl mjölk, 1 tsk salt, 1,5 dl vetemjöl och en rejäl klick smör. Det fick sen koka i ungefär 5 minuter medan jag rörde hela tiden så att det inte brände fast. Riktigt gott blev det och jag vågar mig nog på det igen.


Trots underbart väder redan tidigt i går morse satte jag mig på tåget tillsammans med Röda korskretsrns styrelse för att åka till Gävle på dialogmöte. Det var kul att se människors reaktioner när jag bara dök upp. Jag fick chansen att delta då en av styrelsemedlemmarna var tvungen att lämna återbud och det var inte så många som visste om att jag skulle komma istället. Jag kände mig verkligen välkommen och fick många fina ord och kramar. Det känns som om jag har gjort ett positivt intryck på många och det värmer.


Det blev en dag med en hel del intressanta och kreativa diskussioner, härlig samvaro och förstås massor av god mat - som alltid på Grand hotell i Gävle.


Som alltid när våren är här på riktigt börjar jag känna av allergin. Knopparna har kommit betydligt längre i Gävle och inte blev det bättre av att jag på kvällssidan kom i närkontakt med utslaget björkris - prosit - det är bara att inse att den kommer närmare för varje dag nu - pollenallergin.


Idag har det varit en lugn dag. Det började med lite nagelfix och jag blir lika fascinerad varenda gång jag ser mina egna naturella naglar. Tänk att mina naglar kan vara så långa.


När jag kom hem var jag hungrig och inte bara jag visade det sig, så vi passade på att tända grillen. Men eftersom det var så varmt och skönt så plockade vi fram ett campingbord och passade på att äta ute också.


Det är inte bara vi människor som njuter av vädret en sån här dag, även Sudden gillar solen och värmen och passade på att hoppa upp på bilen så han både kunde njuta och ha koll.


Tänkte avsluta med ett gott salladsrecept nu när värmen är på ingång.


Koka pasta - gärna skruvar för att få det lite matigare - enligt anvisning på paketet. Medan den kokar så tärna salami, tomater, fetaost och gul lök. Blanda ihop allt i en stor bunke. Välj gärna tomater i olika färger för att få fina kontraster.


Slå av vattnet av pastan och blanda ner den medan den är varm. Klicka över två små burkar créme fraishe och rör ihop allt. Ät på en gång. Funkar både som förrätt och egen rätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar