tisdag 4 april 2017

Ett litet avbrott i vardagen och test av ny spännande mat


I helgen blev det en helg i Stockholm. Vi tog tåget ner i fredags och då blev det bara hotellet, för vi båda kände verkligen att det var fredag och att vi behövde ta det lugnt.


Första delen av lördagen ägnades åt lakritsfestival i globens annex. Det var lakrits både på längden och tvären och riktigt kul, men det var lite för mycket folk.Trots trängseln fick vi möjlighet att smaksätta vår egen lakrits.Efter några timmar i lakritsvärlden kände vi att vi hade fått den upplevelse vi ville ha och alla smakprovningar började smaka på samma sätt. Då var det dags att åka tillbaka in till stan.


Vi hamnade förstås i en del affärer, men det blev Johnny som fick önska inriktning. Så det blev hela tre musikaffärer 😉


Dagen avslutades på den mysiga puben Tweed tillsammans med Anna och Jonas Könberg.


Innan vi kröp till kojs blev det lite strövtåg i kvarteren närmast hotellet i vackert skymningsljus.Söndagen inleddes med härlig, men rörig hotellfrukost. I sin serviceiver höll personalen på att springa omkull vårat bord hela frukosten.


Vi checkade ut och sen strövade vi runt i stan.


En sväng i Kungsträdgården hann vi också, men vi var några dagar för tidiga, för det var enbart några få körsbärsblommor som hade slagit ut.


Vi hade en härlig helg, men det var verkligen skönt att landa hemma igen och det var en fyrbening som verkligen var glad att se oss. Sudden lämnade inte vår sida på hela kvällen.Men så till något helt annat... Via Buzzador har jag fått möjlighet att testa ett nytt matkoncept från Santa Maria kallat street food.


Kitet jag fick testa var för lax och bestod av chapatibröd, kryddmix och lemonchutney.

 
Laxen lades i medföljande stekpåse och sen hälldes kryddmixen över. Laxen stektes i ugn i 20 minuter.


Medan laxen tillagades förberedde jag sallad, tomater och rödbetsgroddar.


Den klara laxen delade jag sedan i små bitar och den lades i värmda bröd tillsammans med créme fraishe, lemonchutney och grönsaker.


Det var gott, men kryddstarkt. Stort plus för att stekpåsen följde med i kryddmixpåsen så att man inte stod dör utan när det var dags att tillaga. #streetfoodbuzz #santamariasverige #buzzador

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar