måndag 28 mars 2016

Påsk
Så kom och gick påsken... Även om det fortfarande är ungefär ett dygn kvar är det otroligt så snabbt de extra lediga dagarna har gått. Man tycker alltid att man ska hinna så mycket när det är några extra lediga dagar, men så blir det ju aldrig. 

Skärtorsdagens eftermiddag gick åt till att åka runt för att göra en massa ärenden som precis blev klara tills hjärtat slutade jobbet. Långfredagen gick åt till allmänt småfix. Jag skulle egentligen ha städat, men då det blev verkstad i vardagsrummet då det skulle lackas högtalare blev det inte nåt av det.


Mitt på dagen skulle Jocke och jag åka och fika, men det visade sig inte bli så lätt. I hela Ljusdal gick det inte att hitta ett öppet fik, så det fick bli en utflykt till Condis kaffehus i Järvsö istället. 


Det funkade, men eftersom jag skulle till Järvsö senare på dagen också så var det ju inte helt optimalt. Fast lite kul var det ju att lyckas hitta årets första tussilago utanför caféet.


Senare på dagen var jag till Järvsö igen med en bilstol till Clara och planterade om mina tomater innan det var dags att hämta hem J från jobbet. Kvällen ägnades åt att förbättra påskkärringen på åkern och att försöka komma ner i varv.


På påskafton hade vi besök av Eva, Robin och Clara. Det var väldigt spännande med Sudden och alla trumsaker som fanns här hemma.

Men


När lillfröken hade åkt var vi rätt trötta och det blev inte så mycket mer gjort, men vi fick i alla fall bättre städat.

Så kom påskdagen med sommartid och en mindre timme att sova och det kändes. Efter en slö morgon åkte vi en sväng till Bror-Eriks påskvernissage. Jag har velat åka dit i flera år och nu blev det äntligen av. 

 
Det var lite mysigt med konst, fikabuffe och hantverk i en salig blandning, men jag hade nog trott att det skulle vara större än vad det var. Men nu har jag i alla fall varit dit.


Och lite saker fick vi med oss hem också. Örhängen i fin ask till mig och handsmidd kniv till hjärtat. Det blev glödhoppor, paltbröd och en påskakärring också.Dagen avrundades med mat i Järvsö med Claras första försök med marängswiss och en träff med Åsa och Peter.


Nu är det helt plötsligt bara en dag kvar av påsken och vi får se vad det blir då. Inte så många knop hoppas jag för jag börjar känna av allergin. Lite för tidigt känns det som, men jag vet ju vad som är på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar