onsdag 8 oktober 2014

Vitkålsröra och squashsoppa

Jag har skrivit det förr, men känner verkligen att höstens alla grönsaker inspirerar till att testa nya saker. De två senaste köksexperimenten består av vitkålsröra och squashsoppa. Båda rätterna blev goda och något jag verkligen kan tänka mig att göra igen.

Vitkålsröra

Strimla ett mindre vitkålshuvud (jag använde ett som vägde 180 g) och en stor gul lök. Grovhacka 3 dl trattkantareller. 





Stek i stekpanna tills grönsaker och svamp är mjuka. Smaka av med torkad basilika, lite nymald svartpeppar och lite mald torkad vitlök. Ät som det är eller stek kycklingfilé och ät till eller blandat nötfärs.

Squashsoppa

800g - 1kg squash, 1 liten purjolök, 1liter grönsaksbuljong, 1 vitlöksklyfta, ca 1 tsk färsk basilika, 1 dl turkisk yoghurt, salt, svartpeppar och persilja

  1. Skölj och strimla squash och purjolök. Låt koka mjuka i buljongen. 



  1. Kör med en handmixer till en soppa. Tillsätt kryddor och yoghurten och koka upp på nytt. 


  1. Strö över persilja inför serveringen. Klicka i lite turkisk yoghurt och njut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar