onsdag 8 januari 2014

Så lite det faktiskt kan behövas

Ibland kan det kännas lite extra tungt och idag tro jag att jag kanske delar den känslan med många. Jag och troligtvis många med mig hade sin första arbetsdag på den här sidan året och även om det kan vara skönt att få tillbaka lite rutiner efter alla helger så gruvade jag mig verkligen för den här dagen. Ja, så till den milda grad att det var rejält svårt att sova i går. 

Visst, det var skönt att träffa kollegorna igen, men nog fanns det att göra alltid! Jag har faktiskt inte riktigt räknat mailen som låg och väntade för då hade det nog känts nära på oöverstigligt och det toppades av en hög papper på skrivbordet. Nåja, till fredag torde jag vara ikapp, men jag känner ändå den är oron att prioritera fel saker. Men den är kanske rätt naturlig och kommer troligtvis av - i alla fall i mitt fall - känslan att ha tappat kontrollen över det kreativa kaoset på skrivbordet när jag har varit borta från det ett tag. Fast semester har jag onekligen haft, eftersom jag fick leta lösenord i morse!

Efter lunch kände jag lite panikkänslor och undrade om jag skulle kunna få någon ordning den här gången också, men då kom det där lilla, lilla mailet som förändrade allt och lyfte mitt fokus från de små detaljerna till det större perspektivet. Jag har fått chansen och möjligheten att delta i en nordisk fortbildning för personer som håller på med folkrätt inom Röda Korset i slutet av januari. Återigen har mitt Röda Korsengagemang fört mig till ett ställe dit jag aldrig tidigare har varit. Nej, jag ska inte tillbaka till Palestina (även om jag är sugen på det, men det är en helt annan historia) men väl till en europeisk huvudstad som jag faktiskt aldrig tidigare har besökt - Oslo. Och oj som jag ser fram emot arrangemanget.

Dagen fortsatte också bra då jag var och gjorde nya naglar och återigen blev jag väldigt nöjd. Jag känner mig så fin när de nya läckra naglarna sitter där de ska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar