torsdag 5 september 2013

Svamp på två sätt

Tidigare i veckan lovade jag att dela med mig recept på de två rätter med svamp som jag provade och som blev väldigt goda, så här kommer de.3 dl blandsvamp (tex Karl Johan, blodriska, fårticka, sandsopp, björksopp och gul kantarell)
1 stor gul lök 
250 g köttfärs
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tetra krossade tomater med basilikasmak
1 mellanstor zucchini
1 påse riven ost
1 msk paprikapulver
Chili, torkad vitlök och persilja enligt smak

Förväll svampen och krama ur den i ett hushållspapper. Bryn svamp och hackad lök i en stekpanna. När löken har fått färg fördela i köttfärsen och stek tills den har fått färg. Blanda i tomaterna och slå på matlagningsgrädde. Smaka av med chilipulver, torkad vitlök och torkad persilja. Låt puttra på låg värme medan zucchinin förbereds. Ta bort skalet på zucchinin och skär den i stavar. Varva zucchini och köttfärsröra i en ugnsfast form. Avsluta med det lager zucchini. Strö över den rivna osten ( välj gärna en smakrik sort) och strö över paprikapulvret. Gratinera i 20 minuter i 200 grader.
2 dl trattkantareller
2 dl rödgul trumpetsvamp (går att ersätta med trattkantareller)
1 stor gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 liten burk crème fraîche 
1 stor zucchini
Torkad basilika
En påse riven ost
1 msk paprikapulver
3 drag med kvarnen på Forest blendmixen från Santa Maria 

Grovhacka svampen och löken och bryn dem i margarin. När löken börjar bli genomskinlig så tillsätt matlagningsgrädden. Krydda med Forest blend och basilikan. Rör i crème fraîchen. Stäng av värmen, men låt pannan stå kvar på plattan och efterkoka. Slanta zucchinin och lägg tre lager i en ugnsfast form. Häll över svampröran och skaka formen så att röran fördelas i hela formen. Strö över osten och toppa med paprikapulvret. Gratinera i 20 min i 200 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar