tisdag 10 oktober 2017

Vardagens utmaningarHelgen bjöd på vackra höstvyer, men jag såg dem mestadels från ett bilfönster då vi ägnade lördagen åt att åka tur och retur till Gävle med bland annat möbeltransport och IKEA-besök med syrran, Robin och lilla C.Även söndagen var fin inifrån, men temperaturen ute och blåsten gjorde mestadels att jag kurade inne. Johnny var hela dagen i studio i Regnsjö, men trots att jag hade så mycket planer var det kallt och ruggigt och det blev inte så många knop. Däremot var jag tvungen att falla till föga och leta upp ett par raggsockor för första gången i år.Lite blev det i alla fall gjort då jag bestämde mig för att lite tid vid spisen skulle det i alla fall bli. Det första jag gav mig på var makaronipudding. Vi hade en hel del pasta i kylskåpet och det behövdes tas om hand. Först blandade jag pastan med små bitar av falukorv, fläsk och hackad gul lök. Över det strödde jag riven ost.Över allt hällde jag en äggstanning på 4 ägg, 3 dl mjölk, salt och peppar. Det fick stå i ugnen i  40 min på 200 grader.När jag väl fått upp värmen och kommit igång i köket blev det även en höstfavorit - nämligen linssoppa. Man börjar med att bryna 1 hackad stor gul lök tillsammans med ett paket saffran i olja. Använd en neutral olja då kommer smakerna till sin rött.Sen tillsätts 1,5 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar. Lägg i 4-5 tärnade och skakade potatisar, 3-4 dl röda linser, 1 msk tomatpuré och paprikapulver efter smak.


Låt allt koka i 20 minuter så att potatisen blir mjuk. Supergod soppa - jag lovar.Jo vi åt av makaronipuddingen, men ändå blev det en hel del matlådor av den och soppan, vilket är skönt för det är ju inte alltid man orkar göra matlådor på vardagarna. Och det är ju just vardagar son är min stora utmaning när det gäller maten. Både orken och att inte veta om vi är två eller fyra som är den stora utmaningen. I går fick det bli nyponsoppa från frysen och idag blev det färdigköpta schnitzlar. Då gårdagens grönsakssoppa fick bli matlådor istället.I kväll har jag både ugnstekt lax så det finns till i morgon. Dock får jag fundera på vad jag ska servera till i morgon.


När ugnen ändå vad på blev det även ugnsstekt falukorv. Så nu finns det mat både onsdag och torsdag oavsett om vi är två eller fyra vid matbordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar