söndag 8 januari 2017

Vardag igen


Ja, så har vi återigen firat av jul, nyår och trettondag igen. Vinterns första köldknäpp hann också slå till med toppar kring -30, men nu är det återigen hyfsat normala temperaturer så både vi och Sudden vågar oss ut genom dörren.


Fast när det var som kallast var det allra skönast både för fyrfota och tvåbeningar att kura inne framför brasan. Tack och lov så slapp vi både strömavbrott och fruset vatten.


Idag har jag ägnat mig en hel del åt matlagning. Nu när vardagen knackar på dörren igen är det skönt att ha lite grann klart speciellt till matlådor.


Fast jag började med kvällens middag. Hasselbackspotatis och fläskfilé stod på menyn och trots att det inte är någon favorit att skala potatis så är det gärna en eftergift jag gör när jag vet att slutresultatet blir så bra.


När jag ändå hade ugnen på fick jag för mig att göra köttfärslimpa. Jag gjorde den på 1 kg blandfärs, 2 ägg, ett block fetaost, tre teskedar pesto samt salt och peppar.


Jag gräddade den sen i 45 minuter i 225 grader.


Då kan man vara värma och koka sås och potatis när den ska ätas.


Det blev lite fläskfilé över när jag stekte bitarna till kvällens middag och den strimlade jag och stekte med gul lök, purjolök, soltorkade tomater, basilika, salt och svartpeppar. 


Jag avslutade med att koka med grädde så jag fick en pastasås. Till den blir det dinkelpasta.


Jag känner mig väldigt nöjd med all dagens matlagning och nu avslutar vi kvällen och helgen med en hyllningskonsert tillägnad Ted Gärdestad. Vilken låtskatt han har lämnat efter sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar