lördag 26 november 2016

En riktig myslördag


Idag har vi haft en riktigt slö dag. Vi passade på att ligga och dra oss länge i sängen. Sudden tyckte uppenbarligen att det var mysigt, för han gjorde oss sällskap. Vår lilla livsnjutare! 


Efter förmiddagskaffet åkte vi en vända till hembygdsgårdens julmarknad. Vi hade med mjukt nybakat tunnbröd, en låda rullrån, squashmarmelad och lingonglögg med oss därifrån.


Vi hade kunnat ha en tomte med oss också - de var himla fina, men det är lite för mycket på vår gårdsplan just nu för att den skulle få plats.


Det blev även en sväng till Röda Korset, Johnnys mamma och till Rosehills för att införskaffa årets julamaryllis.


Väl hemma igen hjälptes vi åt att fixa årets adventsstake och sen hamnade jag i köket. Men inte för att baka de pepparkakor jag hade tänkt - orken fanns inte, men det blir senare - utan för att fixa kvällens plankstek.


Först stekte jag köttet - den här gången valde jag fläskytterfilé som jag skar skivor av - och kryddade med salt och svartpeppar.


Sen la jag köttet på plankan och delade en tomat. Så gjorde jag moset och jag fick hjälp att spritsa ut den av min före detta bagare som visade att han har handlaget kvar.


Det var snudd på restaurangstuk på utseendet. 5 plus så klart!


Gott blev det och rödvinet kom fram det också. En riktigt god och mysig lördagsmiddag blev det. Och vinet som blev kvar var en riktig höjdare till den nyinköpta extra lagrade cheddarosten.


Och inte blev dagen sämre av att det var en helt underbar solnedgång med en halo.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar