fredag 22 juli 2016

Sötpotatischips och grävning

     

Så här en bit in i juli väntar vi fortfarande på bygglov för den tänkta terassen och pergolan på framsidan, men oavsett hur det går med det (fast vi hoppas ju fortfarande att det ska beviljas) så behöver marken på framsidan få sig en duvning så vi slipper vårarnas lervälling. Dessutom behöver vi dränera om så vi slipper vatten i källaren framöver.


I veckan hade vi därför grävskopan på besök och nu ser det utan överdrift en aning annorlunda ut där hemma. 


I det djupa diket på gaveln har vi för säkerhets skull placerat en stege för om vår nyfikna kattherre får för sig att hoppa ner blir det aningens svårt för honom att komma upp igen och klättra på stenar - ja, det har han ju gjort förr.


Där gräsmattan var är det nu mest bara jord och grus, men det kan jag ta när jag vet vad som kommer sen. 


Dessutom fick vi bort två otroligt retsamma och galet placerade stubbar och det var inte alls fel det.


Grillning på gårdsplanen är dock ett minne blott just nu, men min älskade sambo vore inte sig själv om han inte hade en lösning på lut. Så härom kvällen stekte vi korv på kokplatta utomhus - i brist på plats för grill - och stenhögarna funkar till mycket dem. 


Det är jättekul att det händer så mycket just nu, men ibland har jag ett behov av att smita lite. Och härom kvällen stannade jag i köket och gjorde ett försök med sötpotatischips. 


Själva beredningen var inte speciellt svår - gör skivor av sötpotatisen och lägg dem i vatten i några minuter. Sätt ugnen på 175 grader och rosta på plåt med bakplåtspapper. Det svåra var att få till rätt blandning av olja och salt ovanpå


Men efter ett mindre lyckat försök - ätbara, men brända, fick jag in snitsen. Det känns bra att ha hittat ett fullgott alternativ till vanliga chips. Dessutom kan man ju styra saltmängden själv. 


Här är receptet i sin helhet: http://www.ellematovin.se/superenkla-sotpotatischips-i-ugn/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar