onsdag 4 maj 2016

Så var det dags igen - prosit!


Äntligen är våren här på riktigt - idag har solen skinit från en helt blå himmel och temperaturen har varit över 15 grader. Hjärtat bara skriker om att jag ska gå ut och njuta, men skallen vet hur allergisk jag blir om jag väljer att gå ut.


Det är en väldigt jobbig sits, eftersom allergin är så begränsande. En så här underbar dag vill man ju bara njuta av på plats i solskenet och inte genom fönstret. 


Ibland får hjärtat trots allt styra, men då vet jag ju att jag blir dålig sen. Idag var det en sån dag. Jag var i Hudiksvall för att fixa pass till sommarens utlandsresa och när jag åkte från Ljusdal vid lunchtid insåg jag ju att det skulle bli en hel del utetid. Speciellt när jag slängde ett öga på termometern som faktiskt visade över 20 plusgrader.


Det gick hyfsat så länge jag var inne i Hudik, men sen stannade jag till på Röda Korset i Forsa och kunde inte låta bli att njuta några minuter av vitsipporna i dungen utanför. 


Det räckte för att jag sedan hade fullt sjå att köra bilen hem. Men varför låter du då inte bli tänker säkert du som läser nu? Ja, det vore väl det mest förnuftiga, men ibland bara måste jag försöka njuta. Trots att det i pollentider är mot bättre vetande.


Hem kom jag, men det tog tid och sen jag hämtat Johnny så var jag tvungen att inta sängläge ett tag. Och detta fast  björken inte har börjat riktigt än... då lär jag bli ännu mer däckad. Risken är att det kommer gå fort nu när värmen har kommit. 

Det som skrämmer lite i år är att allergin för första gången har satt sig på luftrören och det gör situationen ännu lite värre, för när andningen drabbas blir det ännu tuffare tyvärr. Dock är jag glad att det för min del är över när björken är klar, vilket gör att jag kan se slutet av årets problemveckor där borta vid horisonten.


Trots mina problem blir det nog en naturtripp även i morgon i jakt på mosippor att fota. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar