söndag 15 maj 2016

Eurovision, prosit och en lugn helg


Gårdagskvällen ägnades förstås åt Eurovision Song Contest. Jag är, har alltid varit och kommer troligtvis alltid att vara stolt schlagernörd. Till min glädje var gårdagens startfält var bättre generellt än på många år. De personliga favoriterna Nederländerna, Polen och Australien gick rätt bra så länge det var juryomröstning, men sen blev det telefonröstningens tur och då var det helt plötsligt Ukrainas politiska låt som drog det längsta strået. Förvånande ja, men inte helt oväntat när det politiska spelet allt mer har smugit sig in i tävlingen. Något som blev mer tydligt i och med Concita Wursts vinst för två år sedan.

Arrangemanget var väldigt proffsigt, men jag tycker nog att mellanakterna var bättre under veckans semifinaler. Visst var det häftigt att Justin Timberlake var pausartist, men speciellt schlagermässigt var det väl inte.


Tidigare under dagen igår tog vi chansen att se hur de jobbar på Ljusdals Bryggeri genom att åka på deras första öppet hus. Ett bra arrangemang med mersmak, men det klart - vi är ju redan frälsta och ser fram emot höstens nya öl Ljusnan.


Mellan bryggeribesöket och TV-kvällen kunde jag inte låta bli att vara lite ute och njuta av våren lite, men förstås slog det tillbaka ganska omgående med rinnande ögon, täppta luftrör och kliande näsa. Men fint var det!


Innan TV-kvällen började passade jag på att lägga älgstek i crockpoten tillsammans med vin och grädde, syltlök, enbär, lagerblad, timjan och mejram. 


I morse luktade det härligt när vi kom ner och efter 10 timmars tillagning var köttet otroligt mört. Och inte blev det sämre av ytterligare några timmar i värmehållning.


Dagen började i Järvsö där mamma bjöd på årets första rabarberpaj. Tänk att årets första alltid är så speciell! I övrigt har dagen mest ägnats åt besök. Vi hann både med Astrid och Kalle & Mona. Och som vanligt hittade Johnny en kompis.


Ikväll har vi tittat på hockey-VM, men som Sverige spelar just nu hade vi lika gärna låtit bli. Jag blir bara på dåligt humör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar