söndag 26 juli 2015

Strövtåg i hembygden

Igår sken solen ovanligt nog när vi vaknade. Efter frukost utomhus - en lyx denna sommar - bestämde vi oss för att låta plocket och packningen i lägenheten vara för en dag. Efter en tur till Färila förmiddagsfikade vi hos Johnnys mamma och hann med loppis både på Postplan och i gamla stan. Innan det blev middag ute för att fira att vi båda har gått på semester nu. Har du möjlighet tycker jag du ska testa det nya burgaren på Restaurang Gamla Stan. Det var den godaste hamburgare vi har ätit på länge. Middagen avslutades ned en sväng upp på Kolsvedjaberget och den maffiga utsikten där.Vi var hem en sväng för att kolla till Sudden, men sen for vi på kantarelljakt i skogarna kring Tallåsen. Vi hamnade vid Lesjön och Sturmsgården. Stillheten för kändes som om vi båda mådde riktigt bra av.Några kantareller blev det inte just där, men desto mer smultron. Var man än gick hittade man stora röda och mogna smultron. Mums trots att man egentligen fortfarande var mätt! 


På vägen tillbaka gjorde vi några stopp och hittade bland annat flera jättevackra rödklöver, lite mogna blåbär samt både vacker natur och fina byggnader. Och tillslut också de efterlängtade kantarellerna - alldeles vid vattenbrynet vid Sillerboåns utlopp fanns det en hel del gula läckerheter. 


Vägen hem gick via kaffebron och vatten har ju alltid fashinerat mig! Dessutom var det rätt strömt efter sommarens myckna regnande. Kvällen avslutades med jordgubbar och grädde på balkongen för oss och grädde för Sudden samt en nattmacka med smörstekta nyrensade kantareller. En härligt avkopplande dag som gav ny energi till det som är kvar att göra i lägenheten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar