fredag 17 april 2015

Nu börjar det närma sig ett nytt kapitel

De senaste fem åren i mitt liv har mycket handlat om Röda Korset och engagemanget i regionrådet. Det har varit spännande, kul och utvecklande men också tidvis slitigt och tufft. Fast även det har man ju med facit i hand lärt sig av antar jag... Det sista regionrådsmöten är avklarat och nu väntar Riksstämma i Växjö sista helgen i maj och ett avlämningsmöte med kommande regionråd i juni och sedan är det över.


Jag har träffat så otroligt mycket engagerade, kunniga och roliga människor i rollen som regionrådsledamot och det kommer jag förstås att sakna, men det finns en tid för allt och nu känner jag att regionrådstiden behöver vara över för den här gången. De senaste åren har helt enkelt varit lite för tuffa och nu har jag ju fler att tänka på hemmavid så det varken funkar eller är lika roligt med alla resor.

Att jag avgår ur regionrådet innebär inte på något sätt att mitt Röda Korsengagemang avslutas, men det går in i ett annat skede. Jag har tillträtt som ny ordförande i kretsen här hemma (en utmaning som jag tar mig an med glädje och tillförsikt), kan lägga mer tid på arbetet med gruppen som hanterar emblemmissbruk och min hjärtefråga som är utbildning (folkrätt, Röda Korskunskap och Att vara frivillig).


Så jag tror inte att det blir några större problem att hitta saker att göra med den tid som nu frigörs, men det kanske också kommer nya roliga utmaningar i min väg, vem vet? Visst kommer jag att sakna regionrådstiden då och då, men jag har landat i beslutet och är nöjd med att jag har tagit det. Det innebär ju också att jag kan sköta större delen av engagemanget hemifrån och det känns inte så dumt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar