lördag 7 december 2013

Filippinerna och julmarknad


Förra helgen var det så dags för den lokala konserten till förmån för de som drabbats av tyfonen på Filippinerna. Precis som under konserterna till förmån för Haiti så växte denna kväll hela tiden. Ja, det var faktiskt så många musiker att det blev ytterligare en scen inne i cafeterian innan det var färdigt. Stefan Olsson hade - precis som förra gången - gjort ett jättejobb och det kändes tidigt att det skulle bli en bra kväll. Och nog översteg den alla förväntningar! 56,339:- som resultatet blev när allt var färdigräknat - ja, det blir många matpaket och filtar det. Förutom det otroliga insamlingsresultatet var det tre timmar fyllda med massor av bra musik.

Idag vaknade jag till insikten att jag på första gången på ett flertal veckor, kanske närmare månader om jag ska vara helt ärlig, har en hel helg på hemmaplan. Jo, jag var hemma förra helgen också, men då visade jag kläder på julmarknaden på Tallhalla, stod på Röda Korset på julskyltningen och så var det ju konserten. Men denna helg skulle jag bara vara hemma. Dagen startade ned ett besök på julmarknaden på Stene med mamma. Där fanns det verkligen möjlighet att frossa i lokala produkter. Förutom en hel massa handarbete i olika former fanns massor av mat. Kom hem med bröd, ost, marmelad och lammfärs. Det hade lätt kunna blivit mer, men någonstans måste man ju sätta en gräns också.


Och som på beställning så kom ju snön för att förbättra stämningen uppe på Stene. Det känns som om det helt plötsligt blev vinter över natten för det kom inte bara massor av snö igår, det var också mycket kallare i luften.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar