onsdag 13 juli 2011

Naturen är härlig

Så här två dagar in i semestern har jag inte riktigt gått ner i tempot än och därför har jag svårt att hålla mig hemma och ta tag i allt på att göra listan. Det blir små utflykter istället och idag blev det två sådana. På förmiddagen hade jag förmånen att få vara med när Carina på Rena Rama Verkstan ramade in en gammal Ljusdals Tidning från 1929 som vi har fått av någon vänlig själ. Förutom att det blev jättesnyggt, var det spännande och givande att få en inblick i en rammakares jobb. Hantverksmässig tillverkning har alltid fascinerat mig!

Efter lunch på Röda Korsets mötesplats här i Ljusdal blev det en tur till Bollnäs.

Jag fikade med Mia som är föreståndare på Kupan där innan jag besökte ICA Kvantum som har müsli som jag kan äta på lösvikt. Så utrustad med quinoapuffar för ett tag framöver vände jag hemåt. För att få lite omväxling bestämde jag mig för att åka över Iste och Nor istället för den gamla vanliga 83:an. Det visade sig att den sidan älven bjöd på sommarnostalgi i rikt mått. Eller vad sägs om Jungfru Marie nycklar, johannesört och gamla fallfärdiga lador. Allt förstås fångat på bild...

Den besvärligaste bilden visade sig - inte oväntat bli den på orkidén Jungfru Marie nycklar. Eftersom den gillar att växa vått blev det aningen blött om fötterna. Tur att det var varmt ute så man torkar fort. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar