Visst har det blivit lite bak och adventsstakar, men efter fredagens paketinslagning och gårdagens rimstuga på Centrumhuset så insåg jag att nu är det ju faktiskt snart dags.
Så i morse började vi tina skinkan som jag ska försöka mig på att griljera själv för första gången och i eftermiddags var det dags för första gången någonsin med revbensspjäll.
Jag hittade ett recept med ingefära, kanel, kardemumma och glögg så julsmakerna - ja, de fanns där. Både i doften och i de färdiga spjällen.
Styrkan kom från ingefäran och sambal olek som frästes i olja. Mustigheten stod glöggen för.
Det såg nästan ut som mörk choklad i grytan ett tag.
Och nog doftade det jul från ugnen när allt tillagades.
För att vara första gången smakade de riktigt bra. I morgon är det dags för griljering av skinka och jag hoppas det blir lika bra resultat. Det blir nog jul här också tillslut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar