Vitkålsröra
Strimla ett mindre vitkålshuvud (jag använde ett som vägde 180 g) och en stor gul lök. Grovhacka 3 dl trattkantareller.
Stek i stekpanna tills grönsaker och svamp är mjuka. Smaka av med torkad basilika, lite nymald svartpeppar och lite mald torkad vitlök. Ät som det är eller stek kycklingfilé och ät till eller blandat nötfärs.
Squashsoppa
800g - 1kg squash, 1 liten purjolök, 1liter grönsaksbuljong, 1 vitlöksklyfta, ca 1 tsk färsk basilika, 1 dl turkisk yoghurt, salt, svartpeppar och persilja
- Skölj och strimla squash och purjolök. Låt koka mjuka i buljongen.
- Kör med en handmixer till en soppa. Tillsätt kryddor och yoghurten och koka upp på nytt.
- Strö över persilja inför serveringen. Klicka i lite turkisk yoghurt och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar